Spelenderwijs op reis: het ultieme speelgoed voor onderweg

Spelenderwijs op reis: het ultieme speelgoed voor onderweg

 

Eindelijk is de Vakantie in zicht! Een tijd van ontspanning, avontuur en kostbare momenten met het gezin. Terwijl de bestemming zelf vaak garant staat voor plezier, kan het meenemen van het juiste speelgoed een wereld van verschil maken voor zowel ouders als kinderen.

Bij het kiezen van speelgoed voor op vakantie is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Het speelgoed moet compact en gemakkelijk te dragen zijn, zonder aan speelmogelijkheden in te boeten. Denk aan speeltjes die meerdere doeleinden dienen, zodat ze zowel onderweg als op de bestemming gebruikt kunnen worden. Veiligheid en duurzaamheid zijn ook cruciaal, vooral als je van plan bent om het speelgoed mee te nemen naar het strand, het zwembad of andere buitenactiviteiten.

In dit artikel verkennen we de voordelen van reisvriendelijk speelgoed en bieden we tips om het perfecte speelgoed te kiezen dat je mee kunt nemen op vakantie. Zo zorgen we ervoor dat de vakantie niet alleen ontspannend is voor jou, maar ook boordevol plezier voor je kleintjes.

Ga je liever zelf op ontdekking? Ontdek al onze item voor onderweg.

Speelgoed voor in de auto/vliegtuig/trein/boot

Auto- en vliegritten kunnen lang en saai zijn voor kinderen, maar met het juiste speelgoed wordt de reis een stuk aangenamer. Kies voor compact en veelzijdig speelgoed dat gemakkelijk op schoot past en geen rommel maakt. Denk aan kleurboeken met wasbare stiften, magnetische spelletjes die niet verloren kunnen raken en audioboeken voor meeslepende verhalen. Ook bouwspeelgoed met grotere stukken, zoals magnetische bouwblokken, zorgt voor urenlang vermaak zonder veel ruimte in te nemen. Met deze slimme keuzes blijft je kind bezig en vrolijk, wat zorgt voor een stressvrije rit voor het hele gezin.

Een all time favorite is de Timio, een educatieve muziekspeler voor kinderen vanaf 2 jaar. Je kleintje kan zelf makkelijk verschillende discs opleggen en meezingen. Plezier gegarandeerd!

 Is je kleintje al wat ouder? Kies dan voor de fantastische verhalen van het Geluidshuis. Bij de boekjes zit een cd én een downloadcode zodat je deze ook op een app kan afspelen. Beschikbaar voor verschillende leeftijden vanaf 4 jaar!

Magnetische spelletjes met stukjes die niet kunnen verdwijnen tussen de zetels van de achterbank zijn ook een win! Kijk bij onze ruime selectie van Smartgames naar een spel dat past bij de leeftijd en interesse van je kleintje. Aanraders hier: Gooal! (vanaf 6 jaar), Turtle Tactics (vanaf 5 jaar), Penguins parade (vanaf 5 jaar), Edulogic magnetische spellen van Scratch, de Magnetibooks van Janod of de magnetische puzzels van MierEdu.

Met de Kidydraw van Kidywolf kan je op diezelfde achterbank ook creatief aan de slag. De achterkant van de Kidydraw is afwisbaar met een doekje. Djeco heeft fijne boekjes om te kleuren met water, zodat er geen gemors aan te pas komt. Vergeet enkel de stiftjes niet te vullen voor jullie de auto in stappen.

Kleine breinbekers die makkelijk in je tas of rugzak passen en voor wat entertainment zorgen als je ergens moet wachten: Plug & Play Ball (vanaf 6 jaar), Happy Cube (junior vanaf 4 jaar en original vanaf 6 jaar), IQ Puzzler Pro (vanaf 6 jaar), de fijne Logicase spellen van Haba, rekenen met Math Whiz (vanaf 6 jaar), Brainbolt Genius (vanaf 7 jaar), de kleine tekentablet van Buki (vanaf 4 jaar), de fijne kaartspellen van Djeco, zoals Mistigri, Batanimo, ….  

Is je achterbank drukbezet en is samen spelen daar al mogelijk ? Met deze fijne spellen weten jullie vast wel wat tijd te doden: Walter wikkelspin (Haba, vanaf 3 jaar), Vriendenkwartet (Haba, vanaf 4 jaar)

Ben je op je eindelijk bestemming gearriveerd?

Met de Kidywolf actiecamera of Kidywolf thermische fotoprinter leg je alles vast op de gevoelige plaat! Ook de walkie talkies van Kidywolf zijn een fijn hebbeding op reis. Lig je lekker te chillen aan het zwembad en kan je mama vragen je een ijsje te brengen.

Creatieve bijtjes nemen best een schetsboek, kleurboek en doeboek van Creachick mee. In combinatie met de brushpenset van Djeco en de kleurtjes van Ooly, weten jullie vast heel wat mooie plaatjes uit de hand te schudden! Gooi alles in één van de mooie pennenzakken van Djeco.

We hebben ook nog heel wat buitenspeelgoed in ons gamma! De emmertjes van Scrunch zijn gemaakt van siliconen. Omdat ze zo makkelijk plooien nemen ze bijna geen plaats in in je koffer en strandtas. Met de opblaasbare ballen van Djeco en de zand tools van Kikkerland ben je gewapend voor wat pret op het strand.  

En de allerlaatste tip: als je de volgende keer op reis gaat en je afvraagt wat je mee moet nemen, denk dan aan het speelgoed dat je kinderen blij maakt. Het kan het verschil maken tussen een vermoeiende reis en een avontuur vol plezier.

Veilig reizen en veel speelplezier! Nog niet genoeg tips? Ontdek al onze items voor onderweg.


Blog posts

  • Spelenderwijs op reis: het ultieme speelgoed voor onderweg

    Spelenderwijs op reis: het ultieme speelgoed voor onderweg

     

    Lees meer 

  • Magnetische blokken zijn leuk!

    Magnetische blokken zijn leuk!

    Maar welke magnetische blokken kies je nu? Magnetische bouwlokken zijn leuk én leerzaam speelgoed voor kinderen die graag bouwen, experimenteren en fantaseren. Het is gegarandeerd...

    Lees meer 

  • Speeltips van 0 tot 2 jaar

    Speeltips van 0 tot 2 jaar

    Tussen 0 en 24 maanden maken baby's een enorme evolutie mee. De vaardigheden van je baby veranderen zodanig snel dat het niet altijd gemakkelijk is...

    Lees meer 

© 2024 The Mini Story

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.