Magnetische blokken zijn leuk!

Magnetische blokken zijn leuk!

Maar welke magnetische blokken kies je nu?

Magnetische bouwlokken zijn leuk én leerzaam speelgoed voor kinderen die graag bouwen, experimenteren en fantaseren. Het is gegarandeerd één van de basisstuks die thuishoort in je speelassortiment:

 • Ze zijn laagdrempelig en eenvoudig in elkaar te zetten dankzij de magneten
 • Ze stimuleren de motoriek en creativiteit van kinderen
 • Ze prikkelen de fantasie en wakkeren de nieuwsgierigheid aan
 • Ze helpen kinderen om problemen, vormen en kleuren op te lossen.
 • Ze zijn duurzaam, veilig en hygiënisch

Magnetische bouwblokken zijn dus een geweldig speelgoed. Bovendien is het ook relatief compact speelgoed, ideaal om mee te nemen onderweg of op restaurant. De blokken zijn niet goedkoop in aankoop, maar ze gaan écht lang mee. Ze zijn niet enkel duurzaam, maar blijven kinderen van alle leeftijden inspireren voor uren speelplezier. Het is dus zeker de investering waard.

Er zijn veel verschillende merken magnetische bouwlokken op de markt, maar welke moet je kiezen? Magneten zijn erg leuk om mee te spelen, maar het is ook belangrijk dat je let op de veiligheid, het is dus belangijk dat je kiest voor een erkend merk, EU-gekeurd! In dit artikel vergelijken we vier populaire merken: Connetix, Magnatiles, Geosmart en Smartmax.

Connetix

Connetix staat bekend om de heldere kleuren, sterke magneetkracht en duurzame materialen. De magneten zijn groot en goed zichtbaar, waardoor de bouwblokken makkelijk aan elkaar klikken. Bij Connetix vind je heel wat leuke basispacks om je collectie te starten (Starter, Creative, Mega). Daarnaast hebben ze erg leuke “Ballrun” extenties waarmee je de leuktste knikkerbanen kunt ontwerpen.

De bouwblokken van Connetix zijn het meest courante types en zijn dan ook compatibel met héél wat andere merken. Afhankelijk van je voorkeur vind je ze in Rainbow en Pastel variant.

Connetix is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Magnatiles

Het ontwerp van Mangatiles is vergelijkbaar met die van Connetix, beide merken kan je dan ook combineren in je bouwwerken.

Ze hebben heel wat leuke thematische sets die je kan gebruiken om je bouwwerken aan te vullen en échte avonturen te beleven. De leuke figuurtjes zijn dan ook favoriet voor heel veel educatieve activeiten.

Ook Magnatiles is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Geosmart

Geosmart is een Belgisch merk dat in 2016 is gelanceerd. Geosmart onderscheidt zich door zijn innovatieve ontwerp. Ook deze magnetische blokken zijn extra sterk, duurzaam en hygiënisch.

Geosmart heeft verschillende sets met geometrische vormen, wielen en motoren, waarmee kinderen allerlei creaties kunnen maken. Deze sets zijn dus iets geavenceerder om de creativiteit en het wetenschappelijk inzicht verder aan te moedigen.

Geosmart is daardoor geschikt voor oudere kinderen vanaf 5 jaar.

Smartmax

Smartmax is een Nederlands merk dat in 2010 is opgericht door het bedrijf Smart, dat ook andere educatieve spellen produceert.

Smartmax richt zich vooral op jonge kinderen vanaf 1 jaar, die spelenderwijs de basisprincipes van magnetisme kunnen ontdekken.

De bouwblokken zijn groot, zacht en kleurrijk, waardoor ze makkelijk te hanteren en veilig te gebruiken zijn. Smartmax heeft verschillende sets met staven, ballen en dierenfiguren, die compatibel zijn met elkaar. Smartmax stimuleert de motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Er bestaan al Smartmax sets voor hele jonge kinderen vanaf 1 jaar. De stukken zijn groot, makkelijk te hanteren én veilig.

Magnetische bouwblokken zijn een geweldig speelgoed voor kinderen die graag bouwen, experimenteren en fantaseren. Er zijn veel merken om uit te kiezen, elk met zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en de leeftijd van je kind welk merk het beste bij je past.


Blog posts

 • Magnetische blokken zijn leuk!

  , door Lynn De Pauw Magnetische blokken zijn leuk!

  Lees meer 

 • Speeltips van 0 tot 2 jaar

  , door Lynn De Pauw Speeltips van 0 tot 2 jaar

  Lees meer 

 • 3 Halloween Knutseltips voor Kleuters

  , door Lynn De Pauw 3 Halloween Knutseltips voor Kleuters

  Lees meer 

© 2024 The Mini Story

  Login

  Wachtwoord vergeten?

  Heb je nog geen account?
  Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.